Celý systém je nastavený na majoritu, preto nefunguje na Rómov - Obradovič, Filip
Rozhovor so starostom Spišského Hrhova, ktorý dal Rómom prácu a zrazu začali veci fungovať. Založil dve firmy, v ktorých 90 percent zamestnancov sú Rómovia. Štátny systém je nastavený tak zle, že Róm pracovať nemusí a dávku od štátu dostane. To, že sa Rómovia v Hrhove posunuli dopredu, je merateľné vo všetkých oblastiach od bývania cez vzdelanie až po zamestnanosť.