Why don’t Eastern Europeans work part-time? - Fialová, Kamila
Vývoj zamestnanosti na čiastkový úväzok v strednej a východnej Európe v porovnaní so západnou Európou. Analýzou panelových dát odhaduje vplyv jednotlivých determinanov práce na čiastkový úväzok na makroúrovni a ich odlišné efekty v oboch skupinách krajín. Rozsiahly súbor determinantov zahrňuje hospodárský cyklus, inštitúcie trhu práce a štrukturálne faktory.