Funkčná a priestorová diferenciácia brownfieldov v Čechách a na Slovensku - Dvořáková-Líšková, Zuzana
Funkčné a priestorové využitie brownfieldov v Česku a na Slovensku. Definícia pojmu brownfield. Brownfieldy v súvislostiach. Počet brownfieldov podľa ich pôvodnej funkcie, štruktúra a rozloha brownfieldov v Česku a na Slovensku. Databáza brownfieldov a Národná stratégia regenerácie brownfieldov. Brownfieldy spôsobujú množstvo rôznorodých problémov a kladú tým otázky viacerým odborom (environmentálnym, ekonomickým, sociálno-kultúrnym). V riešení týchto otázok sú zainteresované inštitúcie, záujmové skupiny a miestni obyvatelia, ktorých sa problémy brownfieldov priamo dotýkajú.