Zaostávajúce regióny Slovenska v kontexte nového (európskeho) regionalizmu - Korec, Pavol
Diskusia o zaostávajúcich regiónoch Slovenska, ako aj o možnostiach znižovania tohto zaostávania v kontexte nového regionalizmu. Príčiny regionálnych rozdielov na Slovensku. Vybrané problémy teórie regionálneho rozvoja; zmena (politicko-ekonomického) prístupu k národnému hospodárstvu a spôsobu prechodu z centrálne riadenej ekonomiky na kapitalistické trhové hospodárstvo a naopak. Regionálna štruktúra Slovenska, základné hodnotenie. Zaostávajúce, resp. najmenej rozvinuté okresy Slovenska. Prístupy k riešeniu problémov zaostávajúcich regiónov; kritika vládneho úsilia na riešenie dlhodobého zaostávania v 12 okresoch južného a východného Slovenska.