Systemic risk in financial risk regulation - Cipra, Tomáš
Koncept systémového rizika, ktorý je dôležitý v rámci moderných systémov regulácie rizík vo finančnom a poisťovacom sektore (Basel III v oblasti financií, Solventnosť II v poisťovníctve). Špeciálny kvantitatívny prístup k systémovému riziku pri uplatnení portfóliovej schémy - aplikácia dvoch numerických prístupov.