Big data technology and its importance for decision-making in enterprises - Kubina, Milan
Analýzou veľkého množstva údajov je možné získať informácie dôležité pre podnik, čo uľahčí rozhodovací proces manažérov. Technológia pre veľký objem dát s názvom Big Data sa v súčasnosti vo veľkej miere využíva na efektívne využívanie údajov. Koncept veľkých údajov (big data) a ich charakteristika. Výhody technológie veľkých dát napríklad pri zefektívnení marketingu, práce call centra, znížení rizika straty, prispôsobení ponuky podľa potrieb zákazníkov, zvýšení kvality poskytovaných služieb či pri rozpoznávaní hlasu.