Sociokulturní problematika žen v managementu hotelových služeb se zaměřením na rovné příležitosti - Merhaut, Marek
Špecifiká manažmentu hotelových zariadení vo vzťahu k ženám a genderová politika v odvetví hoteliérstva a gastronómie. Tvorba a implementácia stratégie pracovnej rovnosti a rovnakých príležitostí u žien a mužov na jednotlivých pracovných pozíciách v hoteliérstve.