Zelená logistika je nielen myšlienka, ale aj realita - Valachovičová, Viktória
Zelená logistika zohľadňuje nielen finančný pohľad na obchod, ale aj externé náklady spojené s logistikou, ako sú znečistenie ovzdušia, znehodnotenie pôdy, hlučnosť, nehody, dopravné zápchy a zdravie obyvateľstva. Doprava je po priemysle a energetike tretím najväčším znečisťovateľom ovzdušia. Emisie skleníkových plynov, ktoré ovplyvňujú otepľovanie, sú známe pod názvom uhlíková stopa. Na zníženie uhlíkovej stopy je dôležité plánovať prepravu tak, aby vozidlá nejazdili neefektívnymi dlhými trasami alebo prázdne. Dôležitou súčasťou logistiky je balenie tovaru tak, aby vyhovovalo podmienkam prepravy.