Rebalancing of Investment Portfolios of Insurers under Solvency II - Majtánová, Anna
Investičná politika poisťovní ako veľmi dôležitá oblasť v súčasnom prostredí nového systému Solvency II. Smernica zavádza novú metódu merania a riadenia všetkých rizík, ktoré ovplyvňujú činnosť poisťovacích spoločností. Analýza a vyčíslenie rozdielov v návratnosti očistených o riziko, ktoré vyplýva z investícií do vybraných majetkových kategórií a zvyšovania efektívnosti portfólií.