Európske fondy pre mestá a obce - Rudolf, Ján, 1977-
V súčasnom programovom období EÚ na roky 2014 – 2020 má Slovensko z európskych štrukturálnych a investičných fondov k dispozícii vyše 15 mld. eur. Viac než polovica je určená priamo pre územnú samosprávu, teda obce, mestá a vyššie územné celky a nimi riadené príspevkové a rozpočtové organizácie. Hoci už prebieha rok 2017, výzvy na podávanie projektov sa len rozbiehajú, a to je čas, keď musí byť samospráva pripravená, aby využila finančné prostriedky z eurofondov na projekty, ktoré majú prispievať k vyššej životnej úrovni obyvateľov, ku kvalitnejšiemu životnému prostrediu a v nemalej miere aj k znižovaniu energetickej náročnosti verejných budov či k zvyšovaniu konkurencieschopnosti jednotlivých regiónov.