Účtovanie obstarania majetku z prostriedkov Európskej únie - Konečná Veverková, Ingrid
V poslednom období k najčastejším zdrojom, z ktorých obce a rozpočtové a príspevkové organizácie obstarávajú majetok, patria prostriedky Európskej únie (EÚ) a iné prostriedky zo zahraničia. Ide o zdroje, z ktorých sa obstaráva najmä dlhodobý hmotný majetok a jeho zhodnotenie. Vo väčšine prípadov je podmienkou získania týchto zdrojov okrem výborne vypracovaného projektu aj finančná spoluúčasť štátu a obce.