[Inovačná a klastrová politika] - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Recenzia na publikáciu, ktorá poskytuje výstižné informácie nevyhnutné pre oboznámenie sa s problematikou inovačnej a klastrovej politiky krajiny. Je rozdelená do troch hlavných kapitol. Prvá kapitola je zameraná na vymedzenie pojmu konkurencieschopnosť a regionálnu konkurencieschopnosť. Popisuje tiež prístup jednotlivých ekonomických teórií k definovaniu uvedených pojmov. Druhá kapitola vysvetluje pojem inovácie, vymedzuje typy inovácií, fázy inovačného procesu a predpoklady úspešného inovačného procesu vo firmách. Súčasťou kapitoly je aj časť zaoberajúca sa popisom najvýznamnejších slovenských a svetových vynálezcov a ich vynálezov. Klastre a možnosti ich financovania sú obsahom poslednej kapitoly.