Do ktorého hlavného mesta z krajín V4 sa oplatí mladým migrovať za prácou? - Hudcovský, Martin, 1988-
Hlavné mesto akejkoľvek krajiny je centrom spoločenského, kultúrneho ale najmä ekonomického diania v krajine. Výnimkou nie sú ani hlavné mestá zoskupenia V4. Tieto mestá sa stávajú cieľom migrujúcej pracovnej sily, ktorá si v nich hľadá lepšie pracovné uplatnenie, ako by dosiahli v mieste svojho rodiska. So zvýšenou ekonomickou aktivitou v hlavných mestách sa však často spájajú aj väčšie náklady na život. Do ktorého mesta V4 sa teda najviac oplatí migrovať s ohľadom na jeho životné náklady?