Reálna verzus sociálna konvergencia v krajinách strednej a východnej Európy - Pristáč, Branislav
Dobiehanie výkonnosti najvyspelejších štátov (tzv. reálna konvergencia) zrejme nemá byť samoúčelný proces. Možno očakávať, že s dobiehaním európskej „špičky“ vo výkonnosti sa dostaví aj dobiehanie úrovne v ďalších sociálno - ekonomických parametroch, ktoré určujú životnú úroveň obyvateľstva. Otázky, či je zbližovanie výkonností ekonomík spojené s podobným zbližovaním vybraných ukazovateľov sociálnej úrovne a zaostáva dobiehanie v sociálnych parametroch za tempom dobiehania výkonnosti?