Dobrovoľné sociálne poistenie - Cingelová, Zuzana
Sociálne poistenie sa povinne vzťahuje len na určité kategórie osôb. Preto ak občan nepatrí do tejto kategórie, môže využiť inštitút dobrovoľného sociálneho poistenia ako poistenia pre prípad choroby, tehotenstva a materstva, invalidity, staroby a nezamestnanosti. Podmienky a práva dobrovoľne poistenej osoby.