Sociálny fond - tvorba a čerpanie - Mintál, Ján
Sociálny fond je významný nástroj realizácie sociálnej politiky každého zamestnávateľa a jeden zo zdrojov jej financovania. Subjekty povinné vytvárať sociálny fond. Tvorba sociálneho fondu. Základom na určenie ročného prídelu do fondu je súhrn hrubých miezd alebo platov zúčtovaných zamestnancom na výplatu za kalendárny rok. Povinný a nepovinný prídel do sociálneho fondu.