Expanziou domáceho dopytu k vysokému, ale neudržateľnému rastu - Morvay, Karol, 1973-
V priebehu transformácie slovenskej ekonomiky sa veľmi viditeľne striedali prístupy k hospodárskej politike - aj k ekonomickému rastu. Analýza pokusu maximalizovať rast ekonomiky cez posilňovanie domáceho dopytu v období druhej polovice deväťdesiatych rokov. limity takejto politiky - v krátkodobom horizonte sa podarilo vyvolať silný rast HDP, ten sa však veľmi rýchlo ukázal ako neudržateľný.