Postup obce pri výkone prenesenej štátnej správy - Hrtánek, Ladislav
V súvislosti s tým, že niektoré obce neboli schopné samé vykonávať decentralizované kompetenčné okruhy, došlo k vzniku spoločných obecných úradov, ktoré aj v súčasnosti predstavujú preferovaný systém správy výkonu úloh decentralizovanej verejnej správy. Právna úprava postupu obce pri výkone prenesenej štátnej správy. Náležitosti zmluvy o zriadení spoločného obecného úradu, organizácia jeho činnosti.