Impulzy na zmenu paradigmy povodňového manažmentu: ako ďalej s riešením povodní na Slovensku? - Solín, Ľubomír
Článok upriamuje pozornosť na tri základné impulzy, a to: zmenu hodnotového systému spoločnosti, zmenu chápania povodňového rizika a spoluúčasť verejnosti na rozhodovacom procese, ktoré spôsobujú, že sa postupne prechádza od výlučného uplatňovania inžinierskeho povodňového manažmentu k integrovanému manažmentu povodňového rizika. Článok prináša aj určitú úvahu nad stále dominantným uplatňovaním inžinierskeho prístupu na Slovensku a nad možnosťami jeho zmeny.