V Česku stíhajú stovky firiem, na Slovensku sa polícia neponáhľa - Petková, Zuzana
Od 1.1.2017 platí sprísnená trestná zodpovednosť právnických osôb. Trestnú zodpovednosť právnických osôb prijala Národná rada SR ako jeden z posledných parlamentov vo vyspelých štátoch EÚ. V Česku platí od roku 2012. Zákon sa rodil ťažko a dlho. Od januára tohto roka môže polícia stíhať firmy za rôzne trestné činy ako je korupcia, podvody, daňové delikty, obchodovanie s drogami, ľuďmi, sexuálne násilie, neoprávnený zásah do počítačového systému. Za spáchanie trestných činov hrozia rôzne tresty.