Legislatívna džungľa - Horváthová, Jarmila
Turizmus na Slovensku riadia a regulujú stovky nariadení, v ktorých sa malí podnikatelia strácajú. Platí vyhláška Ministerstva zdravotníctva z roku 2007 o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania, kam patria aj reštaurácie a ktorá zakazuje pripravovať jedlá zo surového mäsa a vajec. V Českej republike toto zakázané nie je. Oblasťou, ktorá sťažuje život hotelierov je dianie okolo autorského zákona. Problémom je aj zamestnávanie cudzincov na sezónne práce. Odvody a DPH predstavujú diskusie bez výsledku.