Regionálne členenie Slovenska podľa Lukniša (1985-2015) po tridsiatich rokoch - Hladký, Michal
Regionálne členenie SR podľa profesora Lukniša a analýza socio-ekonomického vývoja v štyroch slovenských regiónoch (Západoslovenský centralizačný región, Východoslovenský centralizačný región, Severoslovenský koridorový región a Juhoslovenský koridorový región) v priebehu posledných troch desaťročí na základe vybraných indikátorov (podiel na obyvateľstve, hustota obyvateľstva, podiel na prirodzenom prírastku, hrubej poľnohospodárskej produkcii a priemyselnej výrobe), ktoré sú porovnateľné s charakteristikami použitými profesorom a ich úrovne na začiatku a konci sledovaného obdobia (1985-2015).