Modelling and solving of multidimensional auctions - Fiala, Petr
Aukcie sú významné trhové mechanizmy pre alokáciu tovarov a služieb. Návrh komplexného modelu obchodovania. Navrhovaný model, nazvaný viacrozmerná aukcia, je zovšeobecnením modelu LP pre štandardnú jednopoložkovú anglickú aukciu. Viacrozmerné aukcie zahrňujú možnosť zovšeobecnenia aukcií pre viac položiek, viac typov, viac kôl a viac kritéríí.