K ekonómii výskumu Charlesa S. Peircea - Országh, Ladislav
Podstata a riešenie ekonomického výskumu podľa Ch. S. Peirceho. Problémy pri výbere podporných hypotéz a výskumných projektov zohrávajú dôležitú úlohu v súčasnej vede. Základnou myšlienkou projektu je návratnosť vedeckého kapitálu pri najnižších vstupných nákladoch potrebných na jeho získanie.