Competition of currencies: an alternative to legal tender - Gawthorpe, Kateřina
Skúmanie alternatívneho scenára k monopolnému postaveniu národnej meny. Dynamický makroekonomický model založený na peniazoch v úžitkovej funkcii. Predpoklad nižšej miery inflácie v scenári menovej konkurencie.