Abcházsko - krajina pod Kaukazom - Kolejka, Jaromír
Od roku 1992 Abcházsko existuje "de facto" ako samostatný štát, ktorý sa vyhlásením nezávislosti odtrhol od vtedajšieho Gruzínska. Trochu inak je to z jeho uznaním "de jure" vo svete.