Analýza trendov a rizík v slovenskom finančnom sektore v roku 2016 - Zeleňák, Karol
Finančný sektor predstavuje dôležitú súčasť slovenskej ekonomiky. Stabilita finančného sektora napomáha zdravému vývoju ekonomiky. Výkyvy vo vývoji finančného sektora môžu naopak nepriaznivo vplývať na celkový ekonomický rast. Navyše prípadná materializácia rizík finančného sektora má potenciál vyvolať negatívne šoky v ekonomike. Preto má význam sledovať vývoj finančného sektora a hodnotiť potenciálne riziká vznikajúce v rámci tohto sektora.