TARGET2 Securities – Slovensko ako súčasť procesu integrácie finančných trhov v Európe - Dunajová, Ľubica
TARGET2 Securities je technická platforma, ktorá je výsledkom procesu globalizácie a integrácie finančných trhov. Keďže v súčasnosti je už štandardom obchodovať aj so zahraničnými cennými papiermi na zahraničných trhoch, snahou Eurosystému bolo vybudovať jednotnú platformu, ktorá by zabezpečila plynulé vyrovnanie cezhraničných obchodov s cennými papiermi, odstránila rozdiely na jednotlivých trhoch a harmonizovala vyrovnanie cenných papierov.