VAR model inflácie HICP - Karmažin, Branislav
Celkovú infláciu ovplyvňujú šoky, prípadne dlhodobejšie pôsobenie makroekonomických veličín. Faktory pôsobia s rôznou mierou volatility, ako aj s rozličnou mierou predpovedateľnosti. Odhad vplyvu jednotlivých faktorov na vývoj inflácie v podmienkach SR. Odhad je uskutočnený prostredníctvom vektorového autoregresného modelu (VAR).