Difúzne modely plánovania nových produktov na trhu nedokonalej konkurencie - Grisáková, Nora, 1978-
Formulované a riešené modely dynamickej optimalizácie firiem v prostredí nedokonalej konkurencie. Z trhových štruktúr nedokonalej konkurencie bol zvolený model monopolu s dynamickými cenami produkcie a simultánne riešenie modelu duopolu.