Sídlištní výstavba z pohledu industriálního města Ostravy - Kubečka, Karel
Riešenie bytovej problematiky v Európe po ukončení 2. svetovej vojny. Odstránenie povojnovej bytovej núdze, obnova bytového fondu a zvýšenie bytového štandardu. Rozvoj montovaných panelových technológií a uplatnene typizácie a unifikácie v bytovej výstavbe v povojnovom Československu. Príklad vývoja dokumentovaný na meste Ostrava, časť Poruba.