My a oni. Reziduá komunistickej minulosti v postojoch slovenskej verejnosti voči migrantom - Štefančík, Radoslav, 1976-
Vysvetlenie dôvodov negatívneho postoja slovenskej politickej elity, ako aj väčšej časti slovenskej spoločnosti voči migrantom. Kategórie migrantov žijúcich na Slovensku. Migračný diskurz v podmienkach Slovenska. Vplyv komunistickej minulosti na súčasný verejný diskurz.