Chemické vlastnosti energetických plodín ozdobnice, sidy a trsteníka - Kron, Ivan, 1950-
Pri výrobe bioetanolu na Slovensku je základnou surovinou silážna kukurica. Vo svete sa pri výrobe bioetanolu začínajú uplatňovať netradičné plodiny ako ozdobnica čínska, sida obojpohlavná, trsteník obyčajný s vysokým obsahom štruktúrnej vlákniny.