Trendom je obehová ekonomika - Mikulcová, Katarína
Zo Zeme sa pomaly stáva obrovské smetisko. Aby nás odpad celkom nezahltil, mali by sme znižovať jeho produkciu a recyklovať. Niektoré firmy aktívne presadzujú tzv. zelené programy. Schéma zelenej metódy zberu a spracovania odpadu. Dlhodobou snahou je zmeniť Európu na tzv. recyklujúcu spoločnosť, vyhnúť sa odpadu a v čo najväčšej možnej miere využiť vyprodukovaný odpad ako druhotný zdroj pre ďalšiu udržateľnú výrobu a spotrebu. Podstata obehovej ekonomiky.