Tajemná Persie na barelech ropy - Geussová, Milena
Irán je druhý najväčší exportér ropy v rámci OPEC, po Rusku má druhé najväčšie zásoby zemného plynu na svete. Ťažba ropy a plynu a výstavba rafinérií. Najväčší odberatelia iránskej ropy na svete. Čínske podniky a investície s Iránom.