K niektorým otázkam súčasného vývoja americko - kubánskych vzťahov - Lipková, Ľudmila
Teoretické prístupy k štúdiu americko - kubánskych vzťahov. Vývoj americko – kubánskych vzťahov. Zavedenie ekonomických sankcií voči Kube. Politika USA voči Kube od roku 1960. Liberalizácia vzťahov USA a Kube po nástupe Baracka Obamu a Raúla Castra. Snahy o medzinárodnopolitickú izoláciu Kuby. Súčasná situácia v americko – kubánskych vzťahoch. Ekonomická situácia na Kube. Faktory, ovplyvňujúce zlepšenie americko - kubánskych vzťahov.