Odliv mozků? Česko ohrožuje spíše nedostatek inovací - Červenková, Alena
Nedostatok ľudí v Česku najmä na vysoko experných pozíciách. Dôvodom pre odchod Čechov do zahraničia nie sú len vyššie platy, ale aj často zaujímavejšie pracovné výzvy. Zmeniť situáciu môže len odvaha k inováciám a otvorenie českého pracovného trhu ľuďom z tretích krajín.