Slovensko - ukrajinské vzťahy v energetickej politike: Ponaučenia zo starých chýb - Duleba, Alexander
Identifikácia významu spolupráce Slovenska a Ukrajiny v oblasti energetiky z hľadiska zabezpečenia energetickej bezpečnosti obidvoch krajín, rovnako ako i ich schopnosti koordinovať energetickú politiku pre ďalší vývin ich bilaterálnych vzťahov. Analýza príčin nedorozumení a konfliktov, ktoré vznikli medzi Slovenskom a Ukrajinou v tejto oblasti v minulosti. Poučenia zo starých chýb, ktoré urobili obidve strany vo vzájomných vzťahoch v oblasti energetiky, s cieľom predchádzať ich opakovaniu v budúcnosti.