Práce v zahraničí láká hlavně odborníky a specialisty
Dôvody, pre ktoré sa Češi rozhodnú pracovať v zahraničí. Zahraničie omnoho viac láka skupinu zamestnancov, ktorí v Česku zarábali nadpriemerne. Preferujú však kratšie pracovné pobyty.