Prístupy k tvorbe a udržaniu pracovných miest v SR - Szarková, Miroslava, 1951-
Slovenský trh práce ponúka celý rad voľných pracovných miest, na obsadenie ktorých nedisponuje potrebným a vhodným počtom voľnej pracovnej sily. Celosvetový trend - ústup a pokles klasických pracovných miest a nástup a rast atypických pracovných miest. Dva prístupy uplatňované v procese tvorby a udržania pracovných miest v SR: ekonomický a legislatívny. Úmrtnosť pracovných miest v SR, životnosť vytvorených pracovných miest.