Nástroje tvorby a udržania pracovných miest v SR - Szarková, Miroslava, 1951-
Počet voľných pracovných miest síce rastie, ale s ním rastie aj počet nezamestnaných, resp. v niektorých regiónoch počet nezamestnaných stagnuje aj vďaka tomu, že sa zvyšuje percento najmä mladých ľudí, ktorí odchádzajú za prácou do zahraničia. Príčiny tohto javu. Nástroje na tvorbu a udržanie pracovných miest v SR - ekonomické a legislatívne: fondy Európskej únie, investičné stimuly poskytované podnikom vládou SR z prostriedkov štátneho rozpočtu, príspevok na podporu vytvárania a udržania pracovných miest v sociálnom podniku, príspevok podniku na vytvorenie nového pracovného miesta. Stručná analýza použitých nástrojov.