Sci-fi v bankovníctve sa už zhmotnilo - Kláseková, Martina
Bezpečnosť je hlavný dôvod, prečo finančné inštitúcie čoraz viac prijímajú biometrické riešenie identifikácie svojich klientov. Odtlačky prstov, zreničiek, žíl na rukách alebo aj rozpoznávanie tváre môže byť častejšie súčasťou platenia. S biometriou majú na Slovensku skúsenosti UniCredit Bank, ČSOB a Tatra banka. Novinkou v slovenskom bankovníctve by mohlo byť rozpoznávanie klienta podľa selfie. Roboty využívajú v japonskom bankovníctve. Kombinácia umelej inteligencie, jednoduchosti a prehľadnosti dosahuje lepšie výsledky a je lacnejšia.