Vysporiadanie a vrátenie daňového preplatku po novom v roku 2017 - Klabníková, Klára
Poblematika daňového preplatku, ktorá zahŕňa postup použitia preplatku, jeho vrátenie, ako aj priznanie úroku pre daň v prospech daňového subjektu za oneskorené vrátenie daňového preplatku nezavinené daňovým subjektom je upravená v zákone č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. v štvrtej časti (Daňové konanie) v tretej hlave – Daňové preplatky a daňové nedoplatky v ustanovení: § 79 – Daňové preplatky a úrok, § 2 písm. d) – Základné pojmy – daňový preplatok.