Určenie vhodnej metódy stanovenia ceny medzi závislými osobami - Balco, Tomáš
Problematika transferového oceňovania sa dotýka len veľmi obmedzeného okruhu obcí a právnických osôb, ktoré majú majetkový alebo osobný vzťah k obciam. Dodržanie povinností spojených s problematikou transferového oceňovania sa teda dotýka len obcí, rozpočtových a príspevkových organizácií, ktoré sú daňovníkmi podľa § 12 ods. 3 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a postupujú teda podľa § 17 až § 29 cit. zákona. Táto situácia nastane, len keď tieto subjekty dosahujú zdaniteľné príjmy, alebo by takéto príjmy dosiahli, pokiaľ by transakcie medzi závislými osobami boli realizované na základe princípov nezávislého vzťahu.