Účtovanie obstarania majetku zo štrukturálnych fondov Európskej únie - Konečná Veverková, Ingrid
Pomoc z Európskej únie sa v programovom období 2014 – 2020 v rámci Slovenskej republiky poskytuje najmä prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja, Európskeho sociálneho fondu, Kohézneho fondu, Európskeho námorného a rybárskeho fondu a Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Európsky fond regionálneho rozvoja a Európsky sociálny fond sú štrukturálnymi fondmi Európskej únie, ktoré spolu s kohéznymi fondmi patria k významným finančným nástrojom regionálnej politiky Európskej únie.