Problematika vyplácania podielov na zisku - Sandtner, Lucia
Časť zisku z podnikania je rozdeľovaná medzi akcionárov, resp. spoločníkov a vyplácaná ako podiel na zisku alebo dividenda. Pojem tantiéma. Fyzické a právnické osoby ako prijímatelia podielu na zisku, zdaňovanie dividend - pravidlá. Základný kľúč pre správne pochopenie a určenie povinnosti jednotlivých strán obchodnej transakcie - výplaty dividendy.