Radikalizácia spoločnosti v podmienkach mocenského vákua: prípad Somálska - Kosárová, Dominika
Radikalizácia a islamizmus. Vývoj radikálneho islamizmu v Somálsku. Hnutie Al Itihad al Islamiya (v preklade Islamská únia). Zväz islamských súdov. Radikálna štruktúra Al-Shabaab (Mládež).