Hodnotenie regionálnych disparít v kontexte klastrov - Havierniková, Katarína
Aktuálna problematika regionálneho rozvoja zameraná na riešenie a znižovanie regionálnych disparít. Zhodnotenie úrovne regionálnych disparít v Slovenskej a Českej republike so zameraním sa na význam klastrov v oblasti regionálneho rozvoja. Na dosiahnutie stanoveného cieľa bola použitá metóda zhlukovej analýzy. Zo zistení vyplýva, že na meranie vplyvu klastrov na regionálny rozvoj v Slovenskej a Českej republike je potrebný cielenejší výber regionálnych ukazovateľov, ktoré priamo vyplývajú zo zapojenia do klastrovej spolupráce.