Vplyv environmentálneho označovania produktov na spotrebiteľské správanie - Musová, Zdenka
Faktory a vplyvy, ktoré motivujú spotrebiteľov urobiť nákupné rozhodnutie, tvoria pomerne široký komplex. Veľký význam majú marketingové podnety v podobe štyroch „P“ marketingového mixu. Správne zostavený marketingový mix s environmentálnou dimenziou by mal byť adekvátnou reakciou na potreby a želania spotrebiteľov a mal by zohľadňovať čo najviac aspektov ich rozhodovacieho procesu. Podniky svojím environmentálnym správaním a ponukou environmentálnych produktov môžu rozhodovanie spotrebiteľov významne ovplyvniť, rovnako aj ich postoje k ochrane životného prostredia.