Čínske infraštruktúrne investície v Afrike a v Európe - Fillová, Natália
Čínska prítomnosť a vplyv v Afrike. Hlavné dôvody čínskej angažovanosti v Afrike spojené s uspokojením potrieb rýchlo rastúcej ekonomiky Číny. Kritika zo strany západu. Význam železničnej dopravy pre africký kontinent. Čínske investície v rozvoji afrických železníc. Železnica s normálnym rozchodom Mombasa-Nairobi. Výstavba/obnova železnice Belehrad-Budapešt.